Voetbal kijken 2.0

Zaterdagavond speelde Nederland tegen Turkije wat resulteerde in een nette overwinning voor het Nederlands elftal. Omdat het smokkelspel al was afgelopen, konden degenen die wilden een groot deel van de wedstrijd bekijken. Naarmate die wedstrijd vorderde bleek een steeds groter deel van de kinderen interesse te hebben voor de wedstrijd. Omdat ook de uitslag goed uitpakte streken de smurfjes met hun hand over het hart: ook Nederland – Engeland mochten de kinderen kijken. Het hielp hierbij dat er ook een aantal smurfen was voor wie een halve finale alweer héél lang geleden was.

Bij de start dromden de kinderen in twee groepen om de laptops heen. Deze waren door Lolsmurf gesynchroniseerd, om te voorkomen dat het ene groepje zou juichen en het andere nog niks gezien had. Een ander voordeel was dat als de verbinding van een laptop haperde, er altijd nog een andere was. Yana en Marit waren zo gefocust op de wedstrijd dat ze tijdens een verbroken verbinding gelijk naar Klungel sprintten. Die had zichzelf namelijk vanwege een teenblessure zichzelf bij het raam verschanst en was in zijn uppie met 5G op zijn telefoon aan het kijken.

De wedstrijd zelf begon uitstekend, want Nederland kwam al vroeg op voorsprong. Doordat de scheids fecaliën in zijn kijkers had en een hóógst discutabele penalty gaf kwam Engeland al gauw weer langszij. Daarmee werd pas het echt spannend. Waar de wedstrijd tegen Turkije veel gejoel opleverde, was nu bijna iedereen stil. Dat duurde voort tot het einde van de wedstrijd, toen op het allerlaatste moment Engeland nog een doelpunt scoorde. Dat was een enorme domper voor iedereen. Maar ja, er is helaas niks aan te doen. Gelukkig konden de kinderen het verlies goed verwerken en konden ze na de wedstrijd goed slapen. Zo goed zelfs dat de smurfen om 8 uur ’s ochtends nog even konden blijven liggen…

< Foto’s volgen later >

Sorry, comments are closed for this item.