Buckhouse*

Door de storm moesten we het originele spel cancellen, maar gelukkig hadden de smurfjes een goed back-up plan! Bij buqhouse speel je met een teamgenoot. Als je een stuk slaat dan geef je die aan je teamgenoot. In plaats van een zet mag je dan ook een stuk inzetten, waardoor alles opeens kan veranderen.

Het grapje van Lolsmurf heeft overtuigend gewonnen, maar voordat  we daar heen gaan bespreken we eerst Mihir & Luuk. Luuk had een kleine fout gemaakt en was mat gegaan. Gelukkig is Mihir een echte teamspeler en werd Luuk zo weer opgepept! Daarna hebben ze ook een strategie besproken, Mihir ging stukken verzamelen, terwijl Luuk in de aanval ging. Dat ging zo goed dat ze daarna 3 van de 4 potjes haddden gewonnen! Zo zie je maar waar teamwork je kan brengen.

Naast een administratieve fout hadden de smurfen Yana & Thomas op bord 2 gezet in plaats van bord 3. Verder maakte dat niet uit want Yana & Thomas hebben twee keer de tegenstanders compleet van het bord geveegd! Daarna hadden de smurfen hun foutje door en gingen Yana & Thomas naar bord 3. Daar was de tegenstand (op een herdersmatje tegen na) totaal niet opgewassen tegen dit  fantastische team.

Er waren naast deze teams ook nog twee teams met een perfecte score met 5 uit 5, namelijk Tiago & Lolsmurf en Xavi & Sjoerd. Dus dat het grapje van Lolsmurf goed kan bukhousen staat als een huis (grapje van Lolsmurf)! Vooral Tiago & Lolsmurf op bord 1 blonken uit! Zelfs tegen Mopper en Klungel, de onbetwiste beste bughausers van de smurfen, konden ze in de laatste ronde van winnen! Tiago ging in de aanval tegen Mopper, terwijl Lollie ging verdedigen tegen Klungel. De smurfjes waren iets minder strategisch en gingen beide in de aanval. Op een gegeven moment hadden ze beide geen stukken meer en kon zoals Mopper verbijsterd zei: ‘Deze gouden aanval van Tiago kon met geen mogelijkheid tegengehouden worden.’

Punten:

Buckhouse on top8
Suikerpapa’s7
De valse noten9
Gargamel8
Muzikale burgers8
Grapje van Lolsmurf10
Muzieknootjes8
De muzikale muffins6

*Door een administratieve fout aan de kant van de smurfjes kunnen we dit jaar bughouse niet zo goed spellen.

Sorry, comments are closed for this item.