Zwemmen

Woensdag was het voor een groot deel best lekker weer. Aanvankelijk een beetje regen, maar ook zon en 25 graden. Prima weer dus om te gaan zwemmen. Na een aantal keer op en neer te zijn gereden, mochten we om half 11 naar binnen.

In het zwembad van Weert was genoeg te doen. Zo was er een 25-meterbad waarin je op vlotten kon ronddobberen, mits je daar niet door iemand anders vanaf werd gegooid. Dan was er een golfslagbad en een stroomversnelling. Buiten was er een hoge duikplank en een glijbaan. Maar, last but not least, er was zelfs een bubbelbad. De kinderen wisten natuurlijk meteen wat je in zo’n bubbelbad kan doen, namelijk de hele dag lekker bubbelen.

Lekker bubbelen blijkt alleen nogal saai. Veel leuker is het natuurlijk om smurfen te soppen. Koen was hier als kampveteraan erg bedreven in. Roan G, Roel en Joep maakten er een teamklus van en wiste hierdoor eveneens veel smurfen te soppen, “ook al telt dat niet volgens Boerûh”. Cidalia zwom buiten een wedstrijdje schoolslag met Klungel en won volgens scheidsrechter Marit met een minieme voorsprong. Met al die energieke spelletjes was het ook wel fijn om soms even een Donald Duck te lezen of te gaan schaken, dus dat kon ook. Na 5 uur zwempret was het afgelopen met de pret en ging iedereen weer terug naar de blokhut. Daar waren Mopper en Speur al druk bezig met friet bakken, zodat iedereen met een goed gevulde maag aan het avondspel kon beginnen.

Van het zwemmen worden geen foto’s gemaakt.

Sorry, comments are closed for this item.