Levend Cluedo

Het middagspel van vandaag was een oude klassieker: Levend Cluedo.
De kinderen bekeken de finale van “the smurf of Holland”, waar tot iedereens verbazing de favoriet Speursmurf een erg vals optreden gaf, waardoor hij verloor. Het was aan de kinderen om te ontdekken wie Speursmurf had gesaboteerd, en waarom iemand zoiets zou doen.
De groepjes ondervroegen alle deelnemers, de jury en de presentator, en zelfs het behind-the-scenes personeel wat de voorstelling mogelijk maakte. Iedereen ontdekte al snel dat Speurs valse stem het resultaat was van een allergische reactie op appelsap. Hierdoor was zijn keel opgezwollen.
Toen werd het tijd tot op de bodem uit te zoeken wie zo’n boze daad kon plegen. Veel mensen vonden dat Speursmurf maar arrogant was, en erg moeilijk om mee te werken, wat een aanleiding van de misdaad zou kunnen zijn. De andere deelnemers begonnen uiteraard als verdachten, sinds de wedstrijd winnen hun droom was. Groepje Gargamel dacht dat Ruimtesmurf per ongeluk Speursmurf had vergiftigd, en het Grapje van Lolsmurf dacht dat Lolsmurf hem had vergiftigd om de kansen van zijn geliefde Ruimtesmurf te verhogen. Ook de chef die het eten klaar maakte en de stem-masseur kwamen aan bod omdat ze de mogelijkheid hadden om appels te geven aan Speur.
De meeste groepjes kwamen er uiteindelijk achter dat de echte dader de juryvoorzitter was, die appelsap bij Speurs eten deed om een allergische reactie te veroorzaken. Sommige groepjes dachten dat hij het deed omdat hij wou dat Muzieksmurf won. De meest grondige onderzoekers kwamen erachter dat de voorzitter boos was op Speursmurf omdat hij een cover van zijn nummer ‘Welkom in Smurfenland’ had gemaakt, en dacht door hem te saboteren meer geld aan zijn eigen lied te kunnen verdienen.
Zowel de Valse Noten als de Muzikale burgers hadden alles goed geraden, maar de Muzikale burgers waren net iets sneller achter de waarheid gekomen en pakten daarmee de eerste prijs.

De groepjes hebben de volgende score behaald:

Buckhouse on top: 5

Suikerpapa’s: 7

De Valse Noten: 10

Gargamel: 5

Muzikale burgers: 10

Grapje van Lolsmurf: 5

Muzieknootjes: 8

De Muzikale Muffins: 8

Sorry, comments are closed for this item.