Stoelendans Schaak

Vandaag leek het schaakspel nog op normaal schaak, naast het op de grond zitten. Maar zodra er op de gong geslagen werd mochten de kinderen een aantal borden opschuiven. Dat betekende dat je wel dezelfde tegenstander had, maar opeens een andere stelling had! Soms betekende dat dat je van mat in een zetten naar mat in een zelf ging! Veerle had hier vooral last van, normaal een van de betere schakers en nu 0 uit 3. Cinar en Derik daarentegen hadden juist het omgekeerde, namelijk 3 uit 3. Natuurlijk kunnen zij goed schaken, maar ze hadden ook wat geluk.

Na wat oefenen en frustratie kon de echte stoelendans beginnen. Nu werd er op de muziek gedanst namelijk en als de muziek stopte moet je snel een bord opzoeken anders was je af. Als je mat zetten mocht je blijven meedoen, maar als je af was dan moest je eruit. Dat betekende ook dat er een plek weg was, daarom moest je extra opletten. Potige was niet zo snel hierin, Zoe was hem net te snel af en omdat ze daardoor Potige uitschakelde mocht ze op de gong slaan! Hippe kreeg hetzelfde lot toegedeeld, maar dan door Jurre. Wende was de enige die een smurf versloeg, en het was zelfs Klungel onze beste schaker!

Uiteindelijk waren Amy, Xavi en Veerle nog de enige over rond het laatse bord, nadat de muziek stopte en het stof was gezakt waren Amy en Xavi nog over. Xavi had een toren en koning over tegen alleen een toren. Nadat hij het trucje liet zien zette hij knap mat en werd daarmee uitgeroepen tot stoelendansschaakkoning!

De groepjes hebben de volgende score gehad:

Buckhouse on top: 5

Suikerpapa’s: 5

De Valse Noten: 8

Gargamel: 6

Muzikale burgers: 10

Grapje van Lolsmurf: 8

Muzieknootjes: 8

De Muzikale Muffins: 5

Sorry, comments are closed for this item.