Kennismakingsspellen

Wanneer je een hele week met elkaar vertoeft dan is het wel handig als je weet wie wie is. Stel, je staat helemaal vrij moet voetbal en het énige dat je nodig hebt is een goeie voorzet, dan wil je wel de aandacht van je teamgenootje kunnen trekken. Traditiegetrouw begint het kamp zaterdagmiddag, na het openingspraatje met daarin een naar eigen zeggen sterk verkorte versie van de regels voorgedragen door Brillie, met de kennismakingsspellen. De kinderen werden in 8 groepjes opgedeeld – wat nog niet zo makkelijk is hè Klungel – en gingen met elkaar afwisselend vier spelletjes spelen.

Brillie had een Jengatoren gebouwd. Bij elke steen moest je je naam zeggen én van de 2 kinderen die voor je een steen gepakt hebben. Hippe had een hippopaardenrace bedacht, met ondersteuning van Mopper. Daarbij stelden ze allerlei gekke vragen, zoals ‘vind je ananas op een pizza lekker?’ Was je het daarmee eens, dan mocht je een stap zetten, en zo niet, dan moest je blijven staan. Roan G wist met e-nór-me stappen zo de overkant te bereiken, terwijl Tijn eigenlijk zo benieuwd was naar de vragen dat het zijn doel was om zo klein mogelijke stapjes te zetten. Bij Muzieksmurf werd een menselijke knoop ontrafeld en bij Knutsel tot slot gooiden de groepjes een bal over, tegelijkertijd met het noemen van de naam naar wie je de bal gooide.

Alles bij elkaar kwamen alle groepjes elkaar wel een keer tegen. Waarschijnlijk dan, want groepjes in een schema van 7 ronden de goede kant op sturen bleek voor Klungel duidelijk teveel gevraagd. Deze groepjes waren echter niet de definitieve groepjes waarin de kinderen zijn ingedeeld. Om daar achter te komen, gingen de kinderen op een rij staan en kregen ze elk het geluidje van een meme. Je groepsgenoten kregen hetzelfde geluid, dus kon je door het na te doen je groepje vinden; “Mine! Mine!” zal waarschijnlijk ook bij menig ouder wel een belletje doen rinkelen. Op die manier vonden alle kinderen hun groepsgenoten en konden ze gaan nadenken over een groepsnaam.

De groepsindeling is als volgt:

Buckhouse on top
Roel
Alex
Thijs
Veerle
Tommie
Jurre

Suikerpapa’s
Sven
Sebastiaan
Anika
Cidalia
Teodor Stefan

De valse noten
Koen
Marit
Simon
Yana
Tim
Thomas

Gargamel
Sem
Roan G
Bram
Jonas
Neal
Aurora

Muzikale burgers
Joep
Merijn
Wende
Roan L
Kevin
Derik

Groepje van Lolsmurf
Xavi
Tijn
Tiago
Sjoerd
Vera

Muzieknootjes
Lorijn
Nathan
Cinar
Finn
Aisha

De muzikale muffins
Jasper
Amy
Yaro
Zoë
Mihir
Luuk

< Foto’s volgen later >

Sorry, comments are closed for this item.