Smokkelspel

Om de week knallend te beginnen, vonden de smurfen het leuk om maar eens meteen het smokkelspel te gaan spelen. Bij het smokkelspel krijgen de kinderen een snoepje mee, om van de beginpost bij Boerûh naar de eindpost bij Ruimte te smokkelen. Lukt dat, dan krijg je een punt. Er was zelfs een mogelijkheid om extra punten te krijgen: ergens zat Smurfin verstopt die medailles uitreikte, en als je je snoepje mét medaille bij Ruimte kon krijgen, dan zou dat veel bonuspunten opleveren.

Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan het is, want onderweg staan hordes smurfen je op te wachten met knuppels. Word je afgetikt (of afgegooid), dan ben je je snoepje en medaille kwijt en moet je terug naar Boerûh om een nieuwe te halen. Dat maakt het spelletje een stukje moeilijker dan gewoon heel hard van A naar B rennen, zeker omdat de smurfen volgens Nathan en Amy ook nog eens in staat zijn van steegje naar steegje te teleporteren. Smurfen hadden zelfs bedacht dat ze konden samenwerken, ze worden ook steeds slimmer die kleine bengels. Probeerde je de ene straat te ontwijken omdat de ene smurf daar in de buurt stond, dan bleek Muziek al naar het andere steegje te zijn gerend om iedereen af te tikken. Voor Muzieksmurf was het zijn eerste kamp als smurf en je zag meteen dat hij zijn jarenlange trauma afgetikt te worden van zich afmepte om zodoende een ontzagwekkende hoeveelheid medailles van kinderen te verzamelen. Steegjes betekenden ook het risico om ingesloten te worden. Marit wist nog bijna te ontsnappen door zich voor Knutsel te verstoppen, maar het nadeel van ingesloten worden is dat de smurf aan de overzijde ook aanwijzingen kan geven.

Met zoveel snelheid, bovennatuurlijke krachten en handigheid van de smurfen, was het dan überhaupt wel mogelijk om wat smokkelwaar binnen te harken? Zeker wel. Finn en Xavi hadden maar liefst vier (vier!) medailles binnengebracht. Joep had er weliswaar maar 2, maar had wel maar liefst 6 keer de eindpost gehaald. Ook Tommie en Jasper waren op dreef door wel 5 keer de overkant te halen.

Alles bij elkaar leverde dit de volgende eindstand per groepje op:

De muzikale muffins10
Buckhouse on top8
Muzikale burgers8
De valse noten8
Gargamel7
Grapje van Lolsmurf7
Muzieknootjes6
Suikerpapa’s5

< Foto’s volgen >

Sorry, comments are closed for this item.